Culy Homemade: Surinaamse pindasoep
Pittige pindakaas, piment, selder, selderij, kip… Als dat niet de bouwstenen van Surinaamse pindasoep zijn! Traditioneel gaat daar vaak nog zoutvlees in maar hier houden we het bewust wat eenvoudiger. Da’s immers net zo lekker, let maar eens op.
Wij vinden deze Surinaamse pindasoep het ideale antigif tegen koude herfstdagen. Haal je toch weer wat exotische smaken in huis, en dat met ingrediënten die gewoon allemaal bij de supermarkt liggen.
Surinaamse pindasoep met kip
Kook de kippendijen in een kwartier gaar. Laat afkoelen en pluk in stukjes. Zet apart.
Fruit de gesnipperde ui, de geperste knoflook en twee eetlepels van de fijn gemalen pinda’s aan in een laag olie op laag vuur.
Is alles glazig? Voeg dan de kippenbouillon samen met de kip, de selderij en de fijn gestampte pimentkorrels toe. Laat tien minuten pruttelen. Roer er met je garde ook de pindakaas, de kokosmelk en de Madam Jeannette door. Laat nog eens 10 minuten staan tot de soep alle pindakaas heeft opgenomen en roer er tot slot (op smaak) een scheutje ketjap door.
Verdeel de Surinaamse pindasoep over vier kommen en maak af met . Maak de Surinaamse kippensoep af met de resterende pinda’s, wat extra blaadjes selderij en de ringetjes rode peper.
Meer vullende soepen?
- Culy Homemade: romige venkelsoep met witte bonen en knapperige chorizo
- Surinaamse saoto soep van Francesca
- Culy Homemade: pittige wontonsoep met zelfgemaakte wontons