Supersnelle tompoezen met slagroom en frambozen
Dit toetje maak je écht in een handomdraai, kan je voor een groot deel van tevoren voorbereiden, ziet er geweldig uit én smaakt fantastisch. Tja, wat wil je nog meer?
Kun je niet aan frambozen komen? Vervang ze dan door een andere fruitsoort naar keuze, maar let wel op dat het niet te nat fruit is zoals ananas of sinaasappel.
Verwarm je oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd alle plakjes in 4 stukjes, zodat je in totaal 12 vierkantjes hebt. Leg de stukjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze in met een vork. Dit voorkomt dat ze te veel gaan rijzen. Bak het deeg gedurende 10-20 minuten, totdat ze goudbruin kleuren. Laat afkoelen.
Klop de slagroom luchtig met de suiker en doe in een spuitzak. Leg vier stukjes bladerdeeg op vier borden en zet hier vijf frambozen op. Spuit een beetje slagroom hiertussen en top met een volgend stukje deeg. Herhaal dit en top de tompoezen met kleine toefjes slagroom.
Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.