Supersnelle gnocchi met muntpesto
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F05%2F2014-08-31-19.53.33.jpg)
Een supersnel en simpel zomergerecht: gnocchi met muntpesto & erwtjes.
Voor 2 personen:
- 500 gram gnocchi
- 200 gram erwtjes uit de vriezer
- 15 gram munt
- 50 gram pijnboompitten
- 75 gram Parmezaanse kaas
- Zout & peper
- Extra vergine olijfolie
Maak de muntpesto: doe de munt, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een hakmolen of keukenmachine en voeg extra vergine olijfolie toe, totdat je een mooie consistentie bereikt. Je kunt het beste de olijfolie in een straaltje erbij gieten, steeds wat meer, totdat je de pesto goed vindt. Breng op smaak met peper en zout.
Zet een grote pan water met wat zout op het vuur. Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking; normaliter kook je de gnocchi 2 tot 3 minuten in kokend gezouten water. Zodra de gnocchi boven komen drijven, zijn ze gaar. Je kunt de diepgevroren erwtjes tegelijk met de gnocchi toevoegen.
Giet de gnocchi en de erwtjes af en meng met de muntpesto en doe weer terug in de kookpan om nog even een minuutje door te verwarmen (je hoeft het vuur niet opnieuw aan te doen). Breng nog extra op smaak met wat peper en zout, een beetje extra vergine olijfolie en, als je wilt, wat extra Parmezaanse kaas.