Supersnelle couscoussalade met rucola, feta en perzik
Een heerlijk nieuw kookboek is Gezondigen. En nee, dat draait niet alleen om gezonde recepten. Maar wel om een mooie balans tussen healthy & naughty. We mogen een lekker recept uit dit boek delen, voor een supersnelle couscoussalade.
In Gezondigen staan taarten zoals ze ooit bedoeld zijn, mét boter, mét suiker en bloem. Gezond eten doe je volgens de auteurs (Kim Waninge, Rianne van Vulpen & Judith van der Rijt) zonder pakjes en zakjes, maar je hebt er ook niet per se een keukenkast vol raw superfoods voor nodig.
Het recept
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de olijfolie en flink wat zout en peper toe en roer goed door met een vork. Doe de couscous in de serveerschaal.
Voeg de rucola en de feta toe aan de couscous en roer goed door. Schil de perziken, verwijder de pit en snijd in parten. Verdeel de perzikparten over de couscoussalade. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. En dan – ja, echt – is je couscoussalade al ready to serve.
Gezondigen ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 17,99.