Supersnelle mini saucijzenbroodjes
Deze mini saucijzenbroodjes van Donal Skehan zijn supermakkelijk te maken en perfect als borrelhapje.
In de video zie je hoe je ze maakt.
Mini saucijzenbroodjes
Meng de honing en Dijon mosterd in een kommetje en zet even opzij.
Meng het worstvlees, de kruiden, paneermeel, grove mosterd, cranberries, bacon en zout en peper in een kom. Verdeel het mengsel in twee delen. Wikkel elk deel in plastic folie en rol tot een lange worst, met ongeveer dezelfde lengte als het bladerdeeg. Leg de twee rollen in de koelkast en laat ongeveer een uur opstijven.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit en snijd het in de lengte doormidden. Bestrijk het deeg met de honing-mosterdmix. Haal het vlees uit de koelkast, verwijder de plastic folie en leg de worst in het midden van de lap deeg (en doe dit ook met de andere).
Rol het deeg om de worst heen en bestrijk de rand met water om vast te plakken. Bestrijk de bovenkant van de rol met het losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaad. Snijd de rol in kleinere gedeeltes (hoe ‘bite-size’ je ze wil), en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de mini saucijzenbroodjes 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens heel eventjes rusten.