Makkelijke Eton Mess in 2 minuten
Eton Mess, ons favoriete toetje met meringue, slagroom en zomerfruit, in 2 minuutjes! Okee, het maken duurt iétsje langer, maar het is allesbehalve moeilijk en het werk meer dan waard.
Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn. En je hoeft er al helemaal niet lang voor in de keuken te staan. Deze makkelijke eton mess is het levende bewijs. Eerst gaan we de meringues maken. Als je dit meetelt, duurt de Eton Mess natuurlijk iets langer dan 2 minuten. Geen zin in? Koop kant-en-klare meringues in de supermarkt.
https://www.culy.nl/recepten/eton-mess-met-bramen-kersen-frambozen-hazelnoten/
Zo maak je de Eton Mess
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
Klop de eiwitten luchtig met een mixer. Voeg de eieren toe en laat de mixer draaien. Klopt door tot het geheel stijf is en je stijve pieken krijgt als je de mixer omhoog haalt.
Schep toeven meringue op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringues voor 120 minuten in de oven.
Klop de slagroom lobbig met een mixer. Meng de vruchten met de suiker en laat even marineren. Verkruimel ondertussen de kletskoppen.
Serveer samen door de meringues te breken, met daaroverheen het fruit, de slagroom en de gebroken kletskoppen.
Culy Homemade: Eton Mess met advocaat en bokkepootjes (voor Pasen!)