Supersimpele klassieke aïoli: het ultieme recept
Kijk, hier houden we nou van: aïoli maken (altijd goed) zonder gedoe. Weet je het even niet meer? Doe het dan op gevoel, maar onthoud: voeg de olie druppelgewijs toe.
Aïoli gaat er bij ons altijd wel in. Lekker met stokbrood bij de borrel, als dip voor calamares en natuurlijk onmisbaar bij de patatas bravas. Wil je snel een klassieke variant maken? Gebruik dan dit recept, dat we vonden bij onze collega’s van Food52. Succes verzekerd!
Recept: snelle aïoli maken
- Doe één eidooier in een kom samen met één à twee fijngehakte knoflookteentjes en meng goed met een garde. Voeg al kloppend ongeveer 50 milliliter olie druppelgewijs toe.
- Begint de aïoli al vorm aan te nemen en in volume toe te nemen? Dan zit je op de juiste weg en kan je verder gaan met het recept. Gebeurt dit nog niet? Blijf dan voorzichtig kleine hoeveelheden toevoegen terwijl je continu klopt.
- Ga door met kloppen en voeg nu de resterende olie in een dunne straal toe. Als het goed is, heeft je aïoli nu de dikte van mayonaise en is hij klaar om op smaak te brengen met een beetje zout, peper en citroensap. Wil je je aïoli niet té zuur maken? Voeg dan een klein scheutje augurkenzuur toe.
Meer saus-recepten:
- Saus van avocado en blauwe kaas
- Mayo met een smaakje: 10 x de lekkerste mayo-recepten
- Zo maak je zelf mayonaise in 30 seconde