Supergezond & glutenvrij ontbijt met amaranth, bosbessen en amandelen
Op zoek naar een supergezond en glutenvrij ontbijt? Look no further! Op Yellow Lemon Tree Blog vonden we dit heerlijke recept voor amaranth met bosbessen en amandelen.
*Amaranth is een zaadje dat familie is van quinoa en is eveneens glutenvrij.
Laat de amaranth een nachtje weken. Dit is niet persé nodig, dus als je geen tijd hebt of spontaan zin hebt in dit ontbijtje, dan kun je het ook ongeweekt maken.
Doe de amaranth in een fijne zeef en spoel af onder water. Doe de amaranth met ruim water en een snuf zout in een pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes tien minuten doorkoken met het deksel op de pan. Giet de amaranth af, doe er kaneel bij en laat tien minuten staan.
Breng ondertussen de blauwe bessen, siroop en melk in een pan aan de kook. Verlaag het vuur en laat tien minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.
Pak een kom. Schenk het bessenmengsel in een kom, schep hier wat kwark op en vervolgens de amaranth. Strooi er wat extra bessen, noten die je lekker vindt, siroop en kaneel over.
Dit is echt zo’n ontbijtje waarmee je wel even vooruit kunt. Eet smakelijk!