Super easy Arabisch tahina-halvaijs
Dit heerlijke recept komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Een boek vol lekkere Arabisch-Mediterane recepten, uitgegeven door Kosmos Uitgevers en te koop voor € 29,95.
Hier gaan we niet lang over praten: hoe moeilijk is het om halva (dat je meestal kant-en-klaar koopt in plastic bakjes of bij de Turkse, Marokkaanse of Midden-Oosterse winkel) los te roeren met tahina? Even invriezen en klaar. Je geduld wordt goddelijk beloond. Serveer in kleine porties, want het is heftig (en heftig lekker ook).
Neem de halva die jij het allerlekkerst vindt, met of zonder pistache- nootjes, en breek hem in kleine stukjes. Roer de halva eerst met een vork en daarna met een houten lepel los met steeds een beetje van de tahina, tot je een glad mengsel hebt. Schep dit mengsel in een afsluitbaar plastic bakje en laat het zonder te roeren minstens één nacht tot romig ijs bevriezen.
© Sven Benjamins Fotografie