Culy Homemade: summer rolls ‘Niçoise’ met ansjovismayo
Een salade niçoise is zo’n Franse klassieker die je gelijk naar de zomer doet verlangen. Met deze summer rolls neem je de beroemde salade mee als handige snack voor onderweg zonder dat je hoeft te stuntelen met bestek.
De salade niçoise is wereldberoemd in Frankrijk en ver daarbuiten. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Nice en bestaat traditioneel uit o.a. tonijn, gekookte aardappel, haricot verts en ansjovis.
Voor dit recept combineren we de Westerse keuken met de Aziatische, want we rollen de salade op in wat rijstvellen. Gemakkelijk overal mee naartoe te nemen – hallo, perfecte strandsnack! – en je eet ze zo uit het vuistje. En met die verslavende ansjovismayonaise wil je jouw niçoise nooit meer anders!
Zo maak je een klassieke Salade Niçoise met tonijn, aardappel en haricots verts
Bereidingswijze summer rolls met salade niçoise
- Snijd de haricots verts in stukjes van ongeveer 5 centimeter breed. Blancheer ze circa 3 minuten in gezouten, kokend water.
- Spoel af onder de koude kraan zodat ze niet verder garen.
- Prak het hardgekookte ei zo fijn mogelijk en mix met de tonijn, de kappertjes en de mayonaise.
- Prak voor de dipsaus de ansjovis met een vork tot een gladde pasta. Meng met de mayonaise, de yoghurt, de mosterd, het water en wat peper door elkaar.
- Leg alle ingrediënten klaar zodat je gemakkelijk te werk kunt gaan.
- Week de rijstvellen één voor één ongeveer 30 seconden in koud water.
- Beleg de rijstvellen met de tomaat, haricot verts, zwarte olijven, tonijnsalade en de blaadjes romaine sla. Zorg ervoor dat de groentes zo dicht mogelijk bij elkaar liggen voor een compacte summer roll.
- Rol de summer rolls nu op. Dat doe je door de zijkanten van het rijstvel naar binnen te vouwen en ‘m vervolgens zo strak mogelijk (als een gevulde pannenkoek) op te rollen.
- Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
- Serveer met de ansjovismayonaise.
Meer zomerse recepten:
- Culy Homemade: gezonde Mexicaanse kippensoep (voor warme zomerdagen)
- Zomerse Vietnamese salade met garnalen, komkommer en noedels
- 9x de lekkerste salade-recepten voor op plakkerige zomerdagen