Culy Homemade: luxe summer roll met paddenstoelenomelet
Hier komt een gewaagde uitspraak: wij vinden rijstvellen tien keer lekkerder dan wraps. Of je het daarmee eens bent, laten we aan jou. Maar één ding is zeker: deze summer roll met paddenstoelenomelet, wortel en munt overtreft alles.
Een omelet maakt zo’n summer roll ook nog eens een stuk gevulder in vergelijking met hoe je ze normaal gesproken krijgt. Noem het daarom een luxe summer roll, die zowel als lunch, als voorgerecht of als picknickvoer dienst kan doen.
Wat is het verschil tussen spring rolls, summer rolls en loempia’s?
Luxe summer roll met paddenstoelenomelet
Maak eerst de omelet. Verhit daarvoor een scheutje plantaardige olie in een pannetje waarvan de diameter kleiner is dan je rijstvel. Bak de shiitake knapperig en voeg daarna de geklutste eieren toe. Bak geduldig tot een mooie omelet en haal van het vuur.
Zorg dat alle ingrediënten voor de vulling van tevoren gesneden zijn.
Week het rijstvel in de grote kom met water en leg op een groot bord. Laat het water gedurende 20 seconden intrekken.
Leg de omelet op het rijstvel en leg de verschillende vullingen daar weer bovenop.
Maak een strakke rol en snijd doormidden. Serveer met je favoriete sweet chili saus.
Meer met rijstvellen?
- Culy Homemade: frisse rice paper rolls met kip en watermeloen
- Altijd Borreltijd: summerrolls met gerookte eend
- Culy Homemade: summerrolls met het beste van de lente