Kruidige en boozy stoofpeertjes met Licor 43
Stoofperen zijn een echte klassieker uit de Hollandse keuken. En terecht, want ze zijn zó lekker. Als bijgerecht, maar ook als dessert op een koude zondag of tijdens de feestdagen. Deze kruidige stoofpeertjes maak je met Licor 43 voor een tikje Spaans temperament.
Lekker met een glaasje dessertwijn. En als je meer inspiratie zoekt voor een goed kerstdessert, helpen we je graag uit de brand.
Zo maak je de kruidige stoofperen
Schil de stoofperen en doe ze in een grote kookpan. Doe hierbij de port, Licor 43, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagel en laat 1 uur sudderen.
Haal de peren uit het mengsel. Voeg de honing toe in de pan en roer dit door het mengsel totdat het een stroperige saus wordt.
Leg de stoofperen op een bord. Overgiet ze met de saus en serveer er een bolletje kaneelijs bij.
Meer boozy nagerechten
- Nectarines in rode wijn met dragon en zwarte peper
- Chocoladetaart met glazuur van Bailey’s
- Boozy brownies voor volwassenen