Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 29 jan 2025
Leestijd: 3 minuten

Je avond kan niet meer stuk met deze sticky toffee mugcake uit de magnetron (!)

Sticky toffee pudding is de crème de la crème van machtige cakes en taarten én een favoriet van de redactie. Ben jij er ook zo dol op? Probeer dan deze sticky toffee mugcake uit de magnetron, want die maak je binnen 10 minuten!

Kooktijd 10 minuten

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

Voor de sticky toffee mugcake:

  • Een klontje zachte boter, om in te vetten
  • 25 gram dadels, fijngehakt
  • 1,5 eetlepels warm water
  • Een mespuntje baking soda
  • 15 gram boter
  • 20 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 25 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 ei, geklutst

Voor de sticky toffe saus:

  • 15 gram boter
  • 15 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 15 gram slagroom
  • Een mespuntje zout

Om te serveren:

  • 1 bolletje roomijs
  • 1 eetlepel opgeklopte slagroom
Beoordeling
1.4 / 5 sterren. 11 x beoordeeld.

Sticky toffee is terug

Ligt het aan ons of is sticky toffee helemaal terug van weggeweest? We zien dit lekkere dessert op alle social media apps voorbij komen en onze craving was niet meer te stillen. Maar de zin om een grote cake te maken (en die vervolgens in je eentje op te eten) ontbrak.

Sticky toffee mugcake
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Daar vonden we gelukkig een oplossing voor: een sticky toffee mugcake uit de magnetron. Culy’s Ogechi heeft er een hoop getest en dit recept is net zo lekker als de een volwaardige sticky toffee pudding.

Huub huub huub, mugcaketruc

Deze sticky toffee mugcake kun je maken in kopjes, maar ook in ramekins en zelfs in kommen. Na het verwarmen in de magnetron kun je de cake ook op een dessertschaaltje plaatsen. Zo lijkt het net alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Serveer de sticky toffee mugcake samen met een bolletje roomijs en opgeklopte slagroom. Je avond kan niet meer stuk.

Sticky toffee mugcake
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de sticky toffee mugcake

  1. Smeer het kopje of mok (met een inhoud van 340 ml) in met zachte boter.
  2. Pak een kopje of kom en doe hierin de fijngehakte dadels met 2 eetlepels water. Verwarm het 30 seconden in de magnetron om zo de dadels te verzachten. Voeg vervolgens de baking soda toe. Prak de dadels fijn en meng goed. Zet opzij.
  3. Meng in een andere kom de boter met de donkerbruine basterdsuiker tot een luchtig geheel. Zeef daarna het zelfrijzend bakmeel in de kom, giet het geklutste ei en het dadelmengsel erbij en roer voorzichtig.
  4. Giet het beslag van de sticky toffee mugcake in het ingevette kopje. Zet het kopje in de magnetron en bak in 5 minuten gaar op 750W. Laat 1 minuut staan.
  5. Begin ondertussen met het voorbereiden van de sticky toffeesaus. Doe de boter, donkerbruine basterdsuiker en slagroom in een kopje, en roer dit goed door. Zet daarna 30 seconden in de magnetron op 750 W. Meng opnieuw, tot je een gladde saus hebt.
  6. Haal de mugcakes eventueel uit de mok en serveer op een dessertschaaltje samen met een bolletje roomijs en opgeklopte slagroom
Sticky toffee mugcake
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer lekkers uit de magnetron:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.