Sticky haricots verts met siroop
In Aziatische keukens weten ze allang dat een goed gerecht bestaat uit een uitgebalanceerde combinatie van zoet, zuur, bitter, en umami, en dat textuur ook een grote rol speelt. Voor het zoete element wordt vaak gegrepen naar (palm)suiker, maar je kunt natuurlijk ook siroop gebruiken. Dat geeft deze sticky haricots verts met siroop van Soof nóg meer smaak.
Dit schreeuwt om gegeten te worden tijdens een vroege lentepicknick, als de eerste zonnestralen hun gezicht laten zien en iedereen staat te trappelen om naar buiten te gaan. Maak ‘s avonds gewoon wat extra haricots met Soof siroop want ze smaken ook heerlijk als lauwwarme salade. De knoflook maakt deze sticky boontjes heerlijk hartig, terwijl de munt en citroen zorgen voor een beetje frisheid. Tip: maak het af met een kneepje citroensap en verse munt.
En als je dan toch op de picknick toer bent, maak dan gelijk een grote fles met ijskoude Soof-limo: laagje siroop, hand ijsklontjes, en wat van de overgebleven citroen en verse munt. Zo gaan we juichend de lente in. Cheers!
Sperziebonen, bleekselderij en andere groenten met draden schoonmaken: zo doe je dat
Sticky haricots verts met Soof Siroop
Blancheer de haricots verts 3 minuten in kokend water. Giet af in een vergiet en spoel koud af totdat ze lauwwarm zijn.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Zet een (wok)pan op het vuur met een laagje olijfolie. Bak de knoflook en haricots verts 5 minuten.
Mix ondertussen de bloem, water en Soof Siroop in een schaaltje totdat er geen klontjes bloem meer zijn. Doe het mengsel in de pan bij de haricots verts en blijf roeren tot de saus wat dikker wordt. Meng goed met de boontjes tot ze allemaal een laagje saus hebben en lekker plakkerig zijn.
Besprenkel met sesamzaad en chilivlokken en breng op smaak met zout en peper.