Sticky bloemkool-wings in een Aziatisch jasje (een heerlijke snack!)
Deze sticky bloemkool-wings zijn een genot om op tafel te zetten. De groentesnack maak je gemakkelijk in de oven en heeft een Koreaans tintje door de plakkerige coating. Geloof ons: je likt je vingers hierbij af!
Het geheim van de plakkerige marinade en krokante bloemkool zit ‘m in een paar dingen. De bloemkoolroosjes bak je namelijk eerst in een beslag en wat panko voor een heerlijk krokant laagje.
De marinade maak je apart en giet je als laatste over de bloemkool-wings heen. Zo behouden ze hun knapperigheid en kruipt de sticky-saus overal omheen. Voor een extra rijke smaak – wie wil dat nou niet? – kun je de wings dippen in Japanse mayo. Een dikke aanrader voor iedere gelegenheid!
In de basis is deze snack vega én vegan. Laat in dat laatste geval de Japanse mayo weg of vervang het door een vegan variant.
Bereidingswijze sticky bloemkool-wings
- Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd ‘m in hapklare roosjes.
- Mix de bloem, het water, de five spice-kruiden en het zout door elkaar heen tot een gladde massa. Er mogen geen klontjes in het beslag zitten.
- Haal de bloemkoolroosjes door het beslag, schep ze er één voor één uit en rol ze door de panko zodat de bloemkooltjes helemaal bedekt zijn. Leg ze op een bakplaat.
- Bak 25 minuten in de oven of tot ze lekker krokant zijn. De bloemkool mag nog een lekkere bite hebben.
- Maak ondertussen de marinade. Bak daarvoor op lage temperatuur de ui en knoflook glazig aan in een beetje olie.
- Voeg daarna de basterdsuiker, gochujang, sojasaus en mirin toe. Roer goed door elkaar en bak één minuut mee.
- Schenk vervolgens al roerend het water in de pan en laat het geheel inkoken op middelhoog vuur tot een dikke, plakkerige saus.
- Meng de crispy bloemkoolroosjes door de marinade heen.
- Leg de bloemkool-wings op een schaal en serveer met Japanse mayonaise, sesamzaad en lente–ui.
Meer snackrecepten:
- Snelle onigiri met warmgerookte zalm (lekkere lunch/snack!)
- Lekker voor het weekend: hot chicken wings
- Luchtig en lekker: bao met kroket van edamame en Sriracha