Culy Homemade: steak tartare met ansjovis en mierikswortel
Voor elke vorm van steak tartare mag je ons ‘s nachts wakker maken. Deze variant is hoog op smaak door de ansjovis en krijgt een scherp randje door de mierikswortel.
Verse mierikswortel kan je kopen bij de groenteboer. Als je het niet kan vinden, kun je eventueel mierikswortel uit een potje gebruiken, maar vers is wel een stuk lekkerder. Zorg ook dat je biefstuk supervers is.
Een sterwaardige steak tartare in je eigen keuken maken
Hak de biefstuk in kleine blokjes, of laat de slager dit voor je doen. Meng alle ingrediënten door elkaar, maar laat 2 ansjovisfilets apart voor de opmaak. De ansjovis is al vrij zout, dus proef goed en voeg het zout beetje bij beetje toe.
Verdeel het vlees over twee borden en drapeer op elk gerecht een ansjovis. Rasp nog wat extra mierikswortel over het geheel en serveer met getoast brood en een lichte salade. Perfect als lunch, of als voorgerecht. In het laatste geval is dit recept genoeg voor 3 personen.