Culy Homemade: spruitjes wokken met pittige honing (‘hot honey’)
Spruitjes wokken is de ideale methode om de groente minder bitter te maken. Dit recept zet je binnen 10 minuten op tafel en is een fijn bijgerecht tijdens het avondeten. Gemaakt met hot honey en een scheutje sojasaus. Umami!
De spruitjes wokken we in een scheut sesamolie. Hierdoor krijgen ze een nootachtige smaak, en dat gaat goed samen met het bittere van de spruiten. De zoete honing is daarbij natuurlijk ook een fantastische toevoeging. Voeg daar een extra kick van hete peper aan toe en je hebt een fantastisch palet aan smaken.
Heb je geen hot honey? Dan kun je de spruitjes wokken met een extra schepje chilivlokken. Handig: want hiermee heb je ook nog eens de pittigheid zelf in de hand.
Alles over hot honey: de trend uit Amerika (die stiekem uit Brazilië komt)
Spruitjes wokken doe je zo
- Maak de spruitjes schoon. We gebruiken kleine spruiten, daarom houden we ze heel. Heb je grotere spruiten? Halveer ze dan.
- Verhit een pan met een dun laagje water en een snuf zout op het vuur. Voeg de schoongemaakte spruiten toe en kook 5 minuten.
- Giet de spruiten af als ze bijna gaar zijn. Verhit ondertussen de sesamolie in een wok.
- Voeg de spruiten toe aan de wok en bak 3 minuten, zodat de buitenste blaadjes van de spruiten licht geblakerd zijn.
- Voeg de hot honey, chilivlokken, sojasaus en zout toe. Schep de spruiten om en bak 2 minuten.
Nog meer fijne recepten met spruiten in de hoofdrol
- Gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerriemayonaise
- Spruitjes met gochujang en bruine boter
- Culy Homemade: risotto met spruitjes en pangrattato (krokant broodkruim)