Culy Homemade: spruitjes met miso, kabeljauw en wasabi-mayo
Spruitjes met miso zijn een topcombi! Lekker om te serveren bij wat sushirijst, kabeljauw en verrukkelijke wasabi-mayo. Zo maak je een toffe rijstbowl met spruitjes.
In het seizoen eten we volop spruitjes. We maken er stamppotten mee, risotto, of we frituren ze en serveren ze als borrelhapje (érg lekker). Ook een heerlijke manier om spruitjes te bereiden, is om ze te bakken met een beetje miso. Nét even anders dan anders.
Wij maakten bij deze spruitjes met miso nog wat (sushi)rijst, een gebakken stukje kabeljauw en wasabi-mayo. Maar je kunt natuurlijk ook alleen de misospruitjes uit dit recept maken. Die zijn namelijk ook ontzettend lekker zonder bijgerechten!
> Ook leuk om te lezen: alles over spruitjes: zo maak je ze het lekkerst
Spruitjes met miso en kabeljauw
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de wasabi door de mayonaise en zet opzij.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Meng ze met de misopasta. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spruitjes hierin tot ze gaar en knapperig zijn. Dat duurt zeker 15 minuten, maar houd het in de gaten.
Haal ondertussen de stukjes vis door een beetje bloem met zout en peper (dat waren wij dit keer vergeten, waardoor ze bij ons een beetje uit elkaar vielen uit de pan, dus vergeet dit niet). Bak ze in een pan met een laagje olie aan beide kanten gaar.
Serveer de spruitjes met de rijst, de gebakken vis en de miso-mayonaise. Maak af met wat sushigember.