Gestoofde kool met mosterd en rookworst uit het nieuwe Foodies Magazine
Kool saai? Echt niet! Deze gestoofde kool krijgt een lekkere kick van de mosterd en door hem in de oven te bakken, ontstaat een crispy resultaat. Kool met een knal dus!
Dit recept is afkomstig uit het huidige nummer van Foodies: Foodies 11. Naast dit recept voor gestoofde kool met mosterd en rookworst vind je in het blad ook stoofgerechten van oma, werelds comfort food en meer. In Culy’s column vertellen we je alles over toffe vegan smaakmakers die chefs inzetten.
Gestoofde (spits)kool met mosterd en rookworst
- Snijd de kool in dikke parten. Bestrooi met wat zout en wrijf de koolparten in met grove mosterd. Laat enkele uren afgedekt marineren.
- Verhit de boter in een zware braad- of stoofpan en bak er de koolparten ca. 2 minuten per zijde in tot ze een mooi bruin randje hebben. Neem uit de pan en bak nu de wortel en de ui ca. 5 minuten aan. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut. Voeg de komijnzaadjes en de tijm toe. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en leg de koolparten in de pan. Leg de stukken rookworst ertussen en leg het deksel op de pan. Stoof de kool op laag vuur in ca. 35 minuten gaar. Zet het geheel nog 5 minuten onder een hete grill in de oven voor een mooi bruin randje en lekker crispy resultaat.
Dit vind je nog meer in het nieuwe Foodies Magazine: stoven
Stoofgerechten zijn hét bewijs voor het idee dat geduld een schone zaak is, want hoe langer je het eten laat sudderen, hoe lekkerder het wordt. We nemen je mee in een wereld vol warme smaken, ontrafelen de historie van bier en toveren onze ouderwetse braadpan uit de kast voor een aantal klassieke oma-recepten. Alles zodat we het binnen lekker warm hebben terwijl buiten de regen uit de hemel stort.
Idyllisch Instagram-icoon
Reis mee met Marieke naar het prachtige Engelse Dorset, waar ze een bezoek brengt aan de boerderij van Julius Roberts, die zijn drukke Londense leven omruilde voor het Britse platteland.
Comfortzone
Comfortfood is eten dat je dat fijne, behaaglijke gevoel van thuiszijn geeft. We delen de allerlekkerste en knuste recepten van over de hele wereld.
En verder…
Ontdekken we de wereldse stoofgerechten van MixBlik, leggen we een goede voorraad heerlijk eten voor in de vriezer aan, duiken we de keuken in met Lynn van de Vorst en Tobias Camman en nog veel meer!
Het nieuwe nummer van Foodies Magazine ligt nu in de winkel en is te bestellen via foodiesmagazine.nl.
Meer recepten met kool:
- Culy Basics: het beste recept voor spitskool
- Gebakken kool met mango-harissasalsa uit MEZCLA van Ixta Belfrage
- Culy Homemade: Chinese koolsteaks met sambalboter en seroendeng