Snelle en smaakvolle spinaziesoep met kokosmelk
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F06%2FSpinaziesoep_3.jpg)
Soepen zijn het antwoord op een makkelijke maaltijd met véél groenten. Want in dit spinaziesoep-recept gaat meer dan 1 kilo groenten!
Ingrediënten
Voor 6 personen:Voor de spinaziesoep:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 theelepel korianderzaadjes
- 1 theelepel asafoetida (optioneel)
- 4 teentjes knoflook, geraspt
- 1 stuk gember 1-3 cm, geraspt
- 2 groene chilipepers
- 400 gram soepgroenten
- 800 gram spinazie
- Zout en peper
- 1 liter groentebouillon
- 250 ml kokosmelk
- 15 gram koriander
Voor tadka:
- 2 eetlepels ghee of zonnebloemolie
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 theelepel korianderzaadjes
- 1 theelepel asafoetida (optioneel)
- 4 teentjes knoflook, geraspt
- 1 stuk gember 1-3 cm, geraspt
- Een paar blaadjes verse koriander
Laten we eerlijk zijn: soep heeft een saai imago – en spinaziesoep al helemaal. Maar net als de meeste soepen, kun je ook spinaziesoep omtoveren tot een smaakvol en uitdagend soepje. En die uitdaging zoeken we in de Indiase hoek. Want in de Indiase keuken hebben we geleerd hoe je met maar een paar ingrediënten en simpele technieken een gerecht naar een hoger niveau kunt tillen.
Hoe doen we dat? Dat begint bij een sterke basis van de Indiase versie van mirepoix: gember, knoflook, ui en groene chili. Deze smaakmakers zijn de bouwblokken van de meeste Indiase recepten. Hierbij voeg je verschillende kruiden als komijn en korianderzaadjes toe. Om de soep romig te maken, gaat er ook een scheut kokosmelk in. Lekker!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F06%2FSpinaziesoep.jpg)
Als topping voor de spinaziesoep kiezen we voor tadka, dat is een Indiase techniek van kruiden en specerijen kort bakken in hete olie. Hierdoor kun je in korte tijd een wonderbaarlijk smaakbommetje toevoegen aan je gerechten.
Recept voor spinaziesoep
- Verhit de olie in een diepe pan. Doe de specerijen bij de hete olie en bak 3 minuten. Voeg daarna de knoflook, ui, gember en groene chili toe en bak nog eens 3 minuten mee.
- Doe de soepgroenten in de bak en schep om. Doe daarna de spinazie erbij en schep het geheel om, tot de groenten zijn geslonken en bestrooi ze met zout en peper.
- Giet de bouillon in de pan, en voeg ook de kokosmelk toe. Breng de spinaziesoep aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten koken en voeg daarna de verse koriander toe. Pureer daarna tot een gladde soep.
- Maak ondertussen de tadka. Verhit hiervoor de olie in een klein pannetje. Doe de komijn en korianderzaadjes in de pan. Laat deze knetteren en doe de asafoetida erbij indien je deze gebruikt. Doe als laatst de verse groene chili en de verse kruiden erbij. Doe dit voorzichtig, omdat de olie erg kan spetteren.
- Schik de spinaziesoep in de kommen en maak af met een flinke eetlepel tadka en kokosolie.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F06%2FSpinaziesoep_2.jpg)
Nog meer makkelijke soepen:
- Culy Homemade: Thaise currysoep die in 25 minuten klaar is
- Culy Homemade: simpele pindasoep met taugé, citroengras en chili
- Culy Homemade: rode bietensoep met appel, zure room en dille