Heerlijke snelle spinaziesalade met zalm (uit blik!) en kokosdressing
Koken met vis uit blik is niet alleen goedkoop en makkelijk, het is ook nog eens waanzinnig lekker. Bart van Olphen van Fish Tales leert je in zijn nieuwe boek Vis uit Blik 2 hoe je het meeste haalt uit blikvis. Zo maak je met zalm uit blik bijvoorbeeld deze verrukkelijke spinaziesalade met zalm en een heerlijke kokosdressing.
Wij mogen het recept uit Vis uit Blik 2 met je delen!
Spinaziesalade met zalm en kokosdressing
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en laat afkoelen.
Meng voor de dressing de kokosmelk, het limoenrasp en -sap, de sesamolie en gember in een kommetje. Zet apart.
Rooster het sesamzaad en de cashewnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Laat afkoelen.
Doe de spinazie en lamsoor of zeekraal in een grote slakom, meng de sjalot en zalm erdoor, voeg de quinoa toe en schenk de dressing erover. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Strooi het sesamzaad en de cashewnoten samen met het kokos en de granaatappelpitten over de spinaziesalade. Serveer het geheel met de korianderblaadjes en eventueel extra sesamolie.
Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen (Kosmos Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 18,50 euro.
Vaker koken met vis? Bart van Olphen geeft je de komende tijd veel meer tips & tricks op Culy. Houd de site in de gaten!
Meer recepten met vis uit blik:
- Pita met mas uni (pittige tonijnsalade met kokos & limoen)
- Sardines (uit een kek blikje) met gegrilde groenten
- Culy Homemade: zelfgemaakte tonijnsalade