Culy Homemade: spinazie met ei voor een superlekker ontbijt
Ja, het is weer tijd voor een superlekker ontbijtrecept. Deze keer spinazie met ei: die bakken we in goede olijfolie en brengen we op smaak met za’atar, ingelegde citroen en feta. Een topontbijt dus.
Hmm… za’atar, ingelegde citroen, olijfolie en feta, wat vertellen deze ingrediënten ons? Juist, we zijn weer eens geïnspireerd door chef Ottolenghi! In een van zijn kookboeken staat een fantastisch brunchrecept met prei en eieren. Daar hebben wij spinazie met ei van gemaakt. Want dat maakt dit recept een stuk makkelijker, maar ook sneller.
We serveren de spinazie met ei graag tijdens het ontbijt of de brunch. Dan serveren we het met een dikke plak zuurdesem, maar ook op een cracker. Dit gerecht is ook superlekker met een portie rijst als lunch of lichte maaltijd.
Kruidige spinazie met ei maken
- Zet een kleine koekenpan op het vuur en voeg de komijnzaadjes toe. Rooster 1 minuut, zodat ze lekker gaan geuren.
- Voeg dan een eetlepel olijfolie toe en bak de komijnzaadjes nog 1 minuut.
- Daarna mag de spinazie erbij. Bestrooi met peper en zout. Schep om, je zult vanzelf zien dat de spinazie slinkt.
- Doe ook de gesneden citroen erbij en schep om. Verlaag het vuur naar medium en maak twee kuiltjes.
- Breek de eieren in de pan en bestrooi met peper en zout. Verkruimel daarna de helft van de feta over de eieren. Laat de spinazie met ei bakken op medium vuur, tot het eiwit gestold is en de eidooiers nog vloeibaar zijn.
- Meng ondertussen de za’atar met olijfolie in een kommetje. Rooster eventueel ook een dikke plak zuurdesem om erbij te serveren.
- Haal de spinazie met ei van het vuur en bestrooi met de overgebleven feta. Druppel als laatste de za’atar eroverheen.
Nog meer lekkere brunchrecepten:
- Culy Homemade: havermout ontbijt met matcha, framboos en kokos
- Culy Homemade: mini okonomiyaki (leuk voor bij de brunch!)
- Culy Homemade: hash browns (Amerikaanse aardappelkoekjes voor bij het ontbijt)