Spicy kippenvleugels met knoflook en chili
Onze favoriete delicatessenzaak Oil&Vinegar stuurde ons dit heerlijke recept voor spicy kippenvleugels met knoflook en chili.
Neem een grote schaal en maak hierin de marinade van de olijfolie, honing, chilipepers, kipkruiden en de knoflook. Kneus de kruiden, indien ze nog grof en ongemalen zijn, in de marinade met de bolle kant van een lepel. Snijd de plakjes gember in hele fijne blokjes en voeg deze samen met de schijfjes citroen en de blaadjes van zes takjes koriander aan de marinade toe.
Plet de gember en de citroen goed zodat de sappen in de marinade trekken. Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier en leg deze in de marinade. Wrijf de marinade in de kippenvleugels. Laat minstens een uur marineren in de koelkast.
Verwarm je oven voor op 200 graden. Verhit een (grill)pan zonder olijfolie en bak hierin de kippenvleugels tot ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Schenk de resterende marinade over de kippenvleugels en zet de schaal in de oven voor 15-20 minuten.
Serveer de kippenvleugels in een schaal of op een groot bord en schenk hierover de nog overgebleven marinade. Garneer de kippenvleugels met de overige korianderblaadjes. Serveer als hapje of als hoofdgerecht met friet en een salade.