Culy Homemade: zelf spicy chili-olie maken
Laatst deelden we een recept voor tagliatelle met venkel, ricotta en chili-olie. Dat laatste kun je natuurlijk kant- en klaar kopen, maar doe jezelf eens een lol en maak een fles homemade chili-olie. Da’s stiekem veel lekkerder én leuk om te maken.
Goed om te weten: de chili-olie in dit recept heeft een aangename spicy nasmaak maar is niet té pikant. Hou jij meer van het gevoel dat je je mond laat branden? Meer chilipepers toevoegen en de olie langer laten koken is de boodschap.
Zo maak je de spicy chili-olie
Bak de rode pepers en de chilivlokken een minuut aan in een scheutje olijfolie op een laag vuur. Zorg dat ze niet bruin worden.
Voeg de rest van de olie en de knoflook toe en laat minstens een halfuur op een laag vuur warm worden. De olie moet opwarmen, maar je mag er je vinger niet aan verbranden.
Haal van het vuur en bewaar in een gesteriliseerde weckfles.
Meer experimenteren met olie?
- Hoe maak je garlic confit: gekonfijte knoflook in olie?
- Caprese salade met kakifruit en basilicumolie
- Goddelijk krokant buikspek uit de oven met chili-gemberolie