Zelf speculaaskruiden maken doe je op deze manier
Tijdens de herfst en winter zijn er een aantal specerijen die we maar al te graag gebruiken in gebakjes, taarten en voor bij je warme chocolademelk. Een van die kruidenmixen: speculaaskruiden. Je kunt een kant-en-klare speculaasmix in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te maken (en heel simpel).
Het fijne aan zelf speculaaskruiden maken, is dat je zelf kan bepalen wanneer het lekker genoeg is en of je er nog iets aan toe wilt voegen.
Zo maak je zelf speculaaskruiden
Eigenlijk is het zo simpel als alle ingrediënten (zie ingrediëntenlijst) in een potje doen en even doorroeren. Meer is er niet voor nodig. Gebruik voor het gemak de gemalen versies van de ingrediënten, anders zul je de hele specerijen eerst met een vijzel fijn moeten stampen. Ook leuk, maar misschien overbodig werk.
We raden je wel aan om de ingrediënten beetje bij beetje door elkaar te roeren. Zo kun je tussendoor bepalen of er nog iets mist en of je misschien ergens te veel van hebt. Helemaal naar smaak personaliseren dus.
> Ook lekker: 5 toetjes met pepernoten en speculaas
Lekkere recepten met speculaaskruiden
> Culy Homemade: millionaires shortbread met gezouten karamel en speculaaskruiden
> Culy Homemade: tarte tatin met peer en speculaaskruiden
> Culy Homemade: luchtige cakejes met kaneelsuiker en speculaaskruiden