Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 3 okt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: tallarines verdes (goedkope groene spaghetti met spinazie uit Peru)

Tallarines verdes is een Peruaans gerecht van spaghetti met een knalgroene saus van spinazie en basilicum. Daarom kun je dit snelle gerecht ook een goedkopere versie van de pasta pesto noemen. We 🧡 budgetrecepten!

Naast spaghetti, spinazie en basilicum gaat er in de tallarines verdes ook queso fresco, wat we uit gemak vervangen door feta. Verder gaan er noten in, maar hiervoor is geen richtlijn. Alleen pecannoten in huis? Dan zijn die prima, maar je kunt ook walnoten of amandelen gebruiken.

Culy Homemade: mafaldine met spinazie, bonen en groene groentes

Tallarines verdes | Spaghetti spinazie | snelle spaghetti
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Verstopte groenten

De saus van de spaghetti wordt gemaakt met 250 gram spinazie, superhandig als je moeilijke eters hebt die niet zo dol zijn op groente en toch hun vitamines binnen moeten krijgen! Nog meer van dit soort recepten? Kijk dan eens naar deze 5 recepten waarin we groente verstoppen!

Tallarines verdes | Spaghetti spinazie | snelle spaghetti
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Peruaanse spaghetti met spinazie (tallarines verdes)

  1. Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet een grote koekenpan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de gehakte knoflook 30 seconden in de hete olie en haal daarna gelijk uit de pan.
  3. Doe een extra scheut olijfolie in de koekenpan en voeg de spinazie in delen toe. Zorg dat de pan niet te vol is. Bestrooi de spinazie iedere keer met zout, zodat ‘ie een mooie groene kleur behoudt. Bak de spinazie kort, tot deze lichtelijk is geslonken. Haal uit de pan en leg tijdelijk op een bord en ga verder tot je alle spinazie hebt gebruikt.
  4. Volg met verse basilicum en bak deze ook kort in de olie.
  5. Knijp de basilicum en spinazie uit, zodat de saus van de spaghetti spinazie niet te waterig wordt. Voeg toe aan de blender.
  6. Verkruimel de feta en voeg samen met de gebakken knoflook toe aan de blender. Doe ook de melk, noten en crackers erbij. Meng het tot een gladde saus.
  7. Giet de spaghetti af en voeg de saus toe. Meng goed en voeg zout en peper toe naar smaak.  Serveer de tallarines verdes met Parmezaanse kaas.
Tallarines verdes | Spaghetti spinazie | snelle spaghetti
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer supersnelle pastarecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.