Spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus en tonijn
Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.
Kook de spaghetti af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Al dente is lekker, want dan heeft de spaghetti nog een bite. Kies bij voorkeur voor volkoren, dat is de gezondere variant.
Maak de tomaten, paprika’s, ui, knoflook en champignons schoon. De tomaten en paprika’s wassen en in stukjes snijden. Van de ui en knoflook verwijder je de schil en snipper je fijn. De champignons boen je schoon met een stukje keukenpapier (nooit onder de kraan!) en snijd je ook fijn.
Fruit de groenten aan in een steelpannetje in een drupje olijfolie. Laat op laag vuur vijf minuten pruttelen tot er een saus ontstaat. Breng op smaak met een snufje zout en peper en tot slot verse peterselie. Kook de eieren halfzacht in ongeveer 3,5 minuut. Meng de afgegoten spaghetti door de saus, garneer met tonijn uit blik en een half eitje.
Wijntip van Mr. Vino: een Pinot Gris of uit Italië een Pinot Grigio.