Culy Homemade: spaghetti met tonijn, chilipeper en kappertjes
Deze spaghetti met tonijn is superlekker in z’n eenvoud. We maken deze pasta namelijk met maar een paar ingrediënten, waarvan de meeste uit je voorraadkast komen.
Deze spaghetti met tonijn heeft alles wat je verwacht van een lekker en snel gerecht voor doordeweeks. Zo zet je de pasta binnen 15 minuten op tafel en maak je ‘m met maar een paar (goedkope) ingrediënten waarvan je de meeste al in huis hebt. Bovendien maken we ‘m in één pan. Klinkt perfect, toch?
Zoals we bij de meeste recepten met weinig ingrediënten vertellen: door de eenvoud is het belangrijk om de producten van de beste kwaliteit te gebruiken, want dat maakt het verschil! Hiervoor hoef je niet per se naar de Italiaanse speciaalzaak voor spaghetti of olijfolie. Want ook in de supermarkt kun je goede olijfolie vinden. Check daarom vooral ons lijstje van beste olijfolie uit de supermarkt.
Zo maak je de spaghetti met tonijn en kappertjes
- Begin met het koken van de spaghetti. Zet hiervoor een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak ondertussen de knoflook chili-olie. Zet een hapjespan op het vuur en verhit de olijfolie.
- Voeg zodra de olijfolie heet is, de knoflook, chilivlokken en chilipeper toe en bak 5 minuten, zodat de smaken van de knoflook en chilipeper in de olie trekken.
- Giet de spaghetti af, maar bewaar het pastawater. Voeg de spaghetti toe aan de knoflook chili-olie. Voeg ook een scheut pastawater toe en roer goed, zodat een saus ontstaat.
- Doe vervolgens het citroensap erbij samen met de kappertjes, tonijn uit blik en peterselie.
- Roer de spaghetti met tonijn nog een keer goed in de pan en serveer met extra peterselie.
Meer makkelijke pastarecepten:
- Culy Homemade: rigatoni met romige paprikasaus en burrata
- Culy Homemade: grote pastaschelpen gevuld met pittig lamsgehakt
- Culy Homemade: spaghetti met spinazie, tahin en salie