Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Vandaag
Leestijd: 2 minuten

Voorraadkast-spaghetti met ‘nduja (in 10 minuten op tafel)

Voor wie nog geen potjes ‘nduja in de voorraadkast heeft staan: ren alsjeblieft nu naar de supermarkt om er een paar te halen. Want deze pittige smeerbare worst is onze beste vriend in de keuken. Zo ook in deze spaghetti met ‘nduja, die we in 10 minuten op tafel zetten met maar 8 ingrediënten.

Want met een smaakvolle worst als ‘nduja heb je simpelweg niet veel meer nodig.
Deze keer trouwens verwerken we ‘m niet in een romige saus, zoals bij deze pastaschelpen met snelle ‘nduja-tomatensaus, of deze pasta ‘nduja met kikkererwten. In deze spaghetti met nduja gaat namelijk geen room, we maken de saus alleen met ‘nduja en zongedroogde tomaten. Koken uit je voorraadkast was nog nooit zo makkelijk!

Trend: ‘nduja, die spicy worst uit de Italiaanse provincie Calabrië

Bovenop de spaghetti met ‘nduja gaat een snelle Parmzaan-pangrattato die we maken met panko. Maar je kunt ook ander broodkruim gebruiken dat je in huis hebt. Wederom een ingrediënt uit de voorraadkas dus. We bakken de panko goudbruin in een klontje boter en mengen het daarna met geraspte Parmezaan. Lekker en vol umami!

Spaghetti met nduja en zongedroogde tomaten
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Voorraadkast-spaghetti met ‘nduja

  1. Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Smelt ondertussen de boter in een koekenpannetje en bak de panko (of ander broodkruim) goudbruin. Rasp ook alvast de Parmezaan en voeg deze toe aan een grote kom.
  3. Zet een grote koekenpan op het vuur en voeg de ‘nduja toe. Terwijl deze ‘smelt’, kun je de zongedroogde tomaten in partjes snijden. Voeg deze zodra de ‘nduja gesmolten is toe aan de pan, samen met een snuf zout en gedroogde oregano.
  4. Doe een schep van het pastawater bij de ‘nduja en voeg ook de spaghetti toe. Schep het geheel goed om en bak 1 minuut mee in de pan, om de saus in te dikken.
  5. Maak ondertussen de pangrattato af. Doe het broodkruim bij de Parmezaan en hussel, zodat alles goed gemengd is.
  6. Verdeel de spaghetti met ‘nduja over kommen en bestrooi met de pangrattato.
Spaghetti met nduja en zongedroogde tomaten
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer snelle recepten voor doordeweeks

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.