Culy Homemade: pasta aglio e olio (snelle spaghetti met knoflook in olijfolie)
Als de pastahemel bestaat, hebben wij ‘m nu gevonden. Pasta aglio e olio: zo ongeveer het meest simpele, snelle pastarecept dat er bestaat, maar zó lekker. Doe jezelf een dikke vette lol en maak dit.
Pasta aglio e olio bestaat uit – de naam zegt het al – knoflook en olijfolie. Dat zijn de grootste smaakmakers. Wat verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas maken het pastafeest helemaal compleet.
Veel ingrediënten heb je dus niet nodig. Zorg er daarom wel voor dat je voor de beste (verse) spaghetti, knoflook en olijfolie gaat. Het zal het waard zijn, geloof ons.
In de geweldige foodie film Chef (waar ook een fijne serie op Netflix van is: The Chef Show) maakt hoofdpersonage Carl Casper (gespeeld door Jon Favreau) deze spaghetti om Scarlett Johansson te verleiden. Dat lukte.
Pasta aglio e olio: recept
- Zet een pan met kokend water op en maak ‘m zo zout als de zee.
- Kook de pasta al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes.
- Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan op laag vuur. Bak de knoflook rustig in de warme olie. Houd het goed in de gaten: de knoflook mag absoluut niet verbranden natuurlijk.
- Zodra de knoflook begint te bruinen, haal je de pan meteen van het vuur (in een klassieke aglio e olio laat je de knoflook niet krokant of bruin worden, maar dat is natuurlijk aan jou).
- Bestrooi met de gedroogde chili.
- Giet de spaghetti af, maar houd een kopje pastawater achter.
- Doe de pasta bij de knoflookolie in de pan en bestrooi met de peterselie. Meng door elkaar en roer er eventueel wat van het pastawater doorheen om de spaghetti romig te maken.
- Knijp de citroen erover uit en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zó lekker!
Meer simpele pastarecepten:
- Tonno e burro: simpele pasta met tonijn (met maar 3 ingrediënten!)
- Culy Homemade: simpele pasta met groene asperges, prosciutto & dragon
- Culy Homemade: onze favoriete zomerse pasta (met tomaat, citroen en pistache)