Culy Homemade: sopa de ajo (Spaanse knoflooksoep)
Deze sopa de ajo (oftewel Spaanse knoflooksoep) is heel simpel én ontzettend lekker. Met slechts een paar ingrediënten staat deze goddelijke soep binnen een half uur op tafel. Een goed recept voor de luie zondagavond of gewoon als je weinig tijd hebt, maar wel zin hebt in een lekker soepje.
Sopa de ajo is een traditionele Spaanse soep met een gepocheerd ei, kippenbouillon, sherry en – verrassing – knoflook.
Recept voor sopa de ajo (Spaanse knoflooksoep)
Doe de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de stukjes brood tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de knoflook, het paprikapoeder en een snuif zout door en bak 3 minuten mee.
Schenk de kippenbouillon en een flinke scheut sherry erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen. Pocheer ondertussen de eieren.
Schep de knoflooksoep in kommen en leg voorzichtig in elke kom een gepocheerd ei.
Meer recepten met ei
- Gepofte aardappels met ei en tonnatosaus van Ottolenghi
- Gegrilde sla met ei, kaantjes en lente-ui van Estée Strooker
- Khachapuri: een Georgisch brood, gevuld met ei en kaas