Culy Homemade: feestelijke soep in een glaasje voor Pasen
Een frisse, lichte soep met een kleine kick van peper. Dit makkelijke soepje van zoete aardappels is een perfecte soep als amuse voor Pasen. Bij de brunch, maar ook voor het diner begint.
Met Pasen willen we iets speciaals op tafel zetten. Daarom hebben we deze zoete aardappelsoep omgetoverd tot een fris en makkelijk soepje geïnspireerd door smaken uit de Vietnamese keuken. Serveer het in een klein glaasje, en je hebt de perfecte soep als amuse!
Natuurlijk is deze soep als amuse ook goed te serveren in een grote kom tijdens de lunch of als lichte maaltijd op een doordeweekse dag. En met de kruiden, peper en gember is dit soepje ook perfect op een druilerige snotterdag. Net als deze snelle kippensoep met gember, rijst en zoete aardappel!
Culy Homemade: wontons met garnalen en oesterzwam (de perfecte amuse)
Soep als amuse maken (makkelijk soepje!)
- Verhit de olie in een soeppan en voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe. Bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Doe de gember, citroengras en peper erbij, en bak nog eens 3 minuten mee. Doe daarna de zoete aardappel erbij en schep om.
- Giet de kokosmelk en bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 15 tot 20 minuten koken.
- Voeg de soep toe aan de blender of pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Let op: verwijder de citroengras voor het pureren!
- Breng het soepje op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in kleine glaasjes. Druppel extra sesamolie over de soep en decoreer met blaadjes koriander en munt. Maak het soepje af met extra rawitpepertjes, met of zonder zaadjes.
Nog meer recepten voor Pasen:
- Culy Homemade: makkelijke gravad lax maken
- Culy Homemade: verrukkelijk knoflookbrood met verse groene kruiden
- Culy Homemade: makkelijk recept voor cilbir (Turkse eieren met boter en knoflookyoghurt voor de brunch)