Snelle vegetarische bami met satésaus
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: snelle vegetarische bami met satésaus.
Kook water en bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar in de pan. Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de pinda’s in stukjes. Verwijder, indien nodig, de zaadlijst uit de rode peper (bij de bamigroenten). Snijd de rode peper vervolgens in kleine stukjes.
Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook, voeg daarna de gesneden groente en rode peper toe. Roerbak het geheel acht minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de noodles bij de roerbakgroente en meng het geheel goed. Verhit drie eetlepels pindakaas in een steelpan en voeg de sambal toe. Voeg vervolgens een flinke scheut melk en de pinda’s toe en roer tot een satésaus.
Verdeel de noodles en de groente over de borden. Schenk de satésaus over de vegetarische bami. Eet smakelijk!