Snelle Turkse pizza’s
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: snelle Turkse pizza’s.
Zo maak je de Turkse pizza
Verwarm je oven voor op 180 graden. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en pers de teentjes knoflook uit.
Verwijder ondertussen de pitten en de schil van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes. Maak een dressing van de rode wijnazijn en twee eetlepels olijfolie.
Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Rul het gehakt samen met de komijn, zout en peper in vijf minuten bruin. Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe en bak nog vijf minuten op laag vuur mee.
Meng ondertussen in een grote kom de slamelange met de avocadoblokjes, de paprika en de dressing. Roer goed door.
Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s en plaats de wraps drie à vier minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer de snelle Turkse pizza’s met de salade en eventueel nog verkruimelde feta en bosui. Eet smakelijk!
Meer Turkse recepten
- Turkse linzensoep met spinazie en gegrild brood
- Cilbir: Turkse gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en véél boter
- Turkse köfte: zo maak je het thuis!