Culy Homemade: snelle tortellinisoep met spinazie en worst
Dit recept voor snelle romige tortellinisoep met spinazie is zo’n belachelijk handig recept voor van die drukke doordeweekse dagen (of drukke weekenddagen!). Je maakt alles in één pan. Easy as pie. Eh, soep.
Heb je weleens tortellini in de soep gedaan? Doen, want deze gevulde deegkussentjes zijn gewoon altijd lekker. Je koopt ze kant-en-klaar in de supermarkt. Kies voor de soort die je het meest aanspreekt, in principe is elke variant goed voor dit recept.
Het idee voor dit recept komt van het leuke foodblog spoonforkbacon.
> Zelf tortellini maken? Maak dan deze homemade tortellini met pompoen, salie & beurre noisette
Snelle tortellinisoep
Kook de tortellini al dente in een grote pan met gezouten water. Giet af en bewaar in een kom of vergiet.
Verhit een eetlepel boter in de pan en bak de stukjes worst op hoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn. Schep ze uit de pan en veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
Smelt de rest van de boter in de pan, voeg de bloem toe en roer goed met een garde. Laat de bloem zo even een minuutje ‘garen’, tot je de geur van versgebakken koekjes ruikt. Voeg dan de tomaten en de bouillon toe aan de pan en blijf roeren.
Giet de bonen af en doe ze samen met de stukjes worst bij de soep. Voeg ook de spinazie toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Doe dan de tortellini erbij. Breng de tomatensoep op smaak met zout en peper en een kneepje citroensap.