Redactie
Redactie Diner 27 dec 2013
Leestijd: 2 minuten

Snelle ravioli zonder het deeg te hoeven kneden

Pastadeeg staat bekend als stug om te kneden en erg tijdrovend, maar wist je dat je ook prima wontonvellen kunt gebruiken om ravioli van te maken? Oké, het is echt niet hetzelfde, maar het scheelt je zeeën van tijd. 

Wontonvellen vind je in het vriesvak van de meeste toko’s. Wil je toch liever het deeg zelf maken? Kijk dan hier voor ons recept.

Zorg dat de velletjes zijn ontdooid en begin met het maken van de vulling. Dit is een vrij basic vulling, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Bijvoorbeeld door pompoen te gebruiken of een basic variant met alleen ricotta en Parmezaanse kaas.

Snipper de ui en de knoflook en bak in een koekenpan in een scheutje olijfolie. Voeg als de ui glazig begint te worden de spinazie toe en bak totdat deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Laat goed uitlekken en snijd de spinazie fijn.

Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, nootmuskaat, een ei, peper en zout. Voeg de spinazie toe en meng goed. Zet ondertussen een ruim met water gevulde pan op het vuur en breng het water aan de kook.

Leg de helft van de wontonvellen klaar op een met bloem bestoven werkblad en leg in het midden een hoopje van het ricottamengsel. Leg er niet te veel op, maximaal een eetlepel. Doe dit met de resterende vulling tot de twaalf velletjes bedekt zijn.

Kluts een ei los samen met drie eetlepels water en bestrijk de zijkanten van de wontonvellen ermee. Dit wordt de ‘lijm’ om de velletjes op elkaar te houden.

Bedek de vulling met een tweede velletje, en druk voorzichtig aan met je vingers. Kook de ravioli’s in kokend water met een snuf zout in 3-5 minuutjes gaar. Test eventueel of ze goed zijn door eentje door te snijden.

Serveer eventueel met (zelfgemaakte) tomatensaus, een scheutje olijfolie en Parmezaanse kaas.

*Tip: vind je de velletjes te groot? Snijd dan de randjes af met een kartelmesje of speciaal ravioliwieltje. 

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.