Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijker dan deze snelle traybake ratatouille wordt ‘t niet

Franse klassiekers hoeven niet ingewikkeld te zijn. Dit ratatouille recept bewijst dat je vliegensvlug een heerlijk gerecht op tafel hebt staan. Je maakt het in één pan zodat het je ook nog eens afwas scheelt.

Natuurlijk is de klassieke bereiding van ratatouille een lust voor het oog. De perfect gesneden dunne plakjes groenten die om en om een mozaïekpatroon vormen, zorgen voor een perfecte aesthetic, maar dragen niet per se bij aan de smaak. Waarom zou je het jezelf dan moeilijk maken als het makkelijk kan?

De tomatensaus halen we uit blik, want gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg merken die een lekkere kant en klare saus weten te maken. Wij kiezen voor de Tomate frito van Mutti. Hier zitten geen toegevoegde smaakmakers in en het bevat (h)eerlijke tomaten.

8 x tips voor de lekkerste zelfgemaakte tomatensaus

Ratatouille recept / traybake / makkelijk weekmenu
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Ratatouille recept bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Snij de aubergine en courgette in blokjes van zo’n 5 bij 5 centimeter.
  3. Halveer de cherrytomaten en snij de rode ui in partjes.
  4. Doe de gesneden groentes in een ovenschaal en voeg olijfolie, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar heen.
  5. Bak de groenten circa 15 minuten in de oven.
  6. Voeg dan de tomato frito toe met een scheutje water zodat de saus wat dunner wordt.
  7. Schuif het geheel 30 minuten in de oven en roer halverwege om.
  8. Klop ondertussen de ricotta los met een garde.
  9. Rasp de schil van de citroen en meng dat samen met de gedroogde oregano en wat peper en zout door elkaar heen.
  10. Haal de ovenschaal met de ratatouille uit de oven en roer er de basilicum doorheen. Als de saus te dik is, voeg je nog een scheutje water toe.
  11. Verdeel de ratatouille over borden en schep een flinke lepel van de opgeklopte ricotta op de groentes.
  12. Druppel nog wat olijfolie over het gerecht heen. Serveer met brood.
Ratatouille recept / traybake
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer Franse recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.