Snelle pita pizza met avocadoroos
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F08%2FFooddeco-Avocado-Colette0002.jpg)
Instagram-fanaten kennen het account vast wel: @Fooddeco, vol met avocadogerechten. Er is nu een boekje, Avocado, en daaruit mogen wij een lekker recept delen: een snelle pita pizza met een prachtige avocadoroos.
Voor 1 pizza:
- 1⁄2 avocado
- 1 pitabroodje
- Rock chives (verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn)
- Broccoli cress (verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn)
Voor de guacamole:
- 1⁄2 avocado
- 1⁄4 limoen (sap en rasp)
- 1⁄4 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
- 1⁄4 lente-ui, fijngehakt
- 1⁄4 teentje knoflook, fijngehakt
- Zeezout
Bak het pitabroodje af volgens de verpakking. Maak ondertussen guacamole. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Prak één helft van de avocado fijn met limoen, chili- vlokken, koriander, lente-ui, kno ook en zout naar smaak.
Maak van de andere helft een avocadoroos. Zie hier hoe je dat doet.
Smeer guacamole over de warme pita, leg hierop de avocadoroos en maak af met rock chives en broccoli cress.
Avocado van Colette Dike ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 11,-.