Culy Homemade: zo maak je een snelle lunch met een parathawrap
Op de Culy-redactie kunnen we de simpelste dingen waarderen, ook een broodje kaas voor de lunch. Toch zijn er van die dagen dat we snakken naar iets nieuws. Op die dagen maken we graag een parathawrap met een eitje en komkommer. Lekker fris met harissayoghurt en dille.
Om de snelle lunch ook daadwerkelijk snel te bereiden, gebruiken wij kant-en-klare paratha’s. Die vind je tegenwoordig gewoon in de supermarkt (al liggen ze uiteraard ook standaard bij de toko). Daar liggen ze in het diepvriesvak bij de gyozavellen en het bladerdeeg. Het is belangrijk dat je de paratha niet ontdooit voor gebruik, je bakt de bevroren pannenkoeken gewoon rechtstreeks in de pan.
Zo maak je de snelle parathawrap voor de lunch
Verhit een koekenpan op het vuur. Laat de pan goed heet worden. Voeg geen olie of andere vetten toe, de paratha is vettig genoeg van zichzelf. Doe de bevroren paratha’s één voor één in de pan en bak de paratha’s goudbruin aan beide zijden, ongeveer 2 minuten per kant.
Bak in een andere pan de eitjes op medium-hoog vuur nadat je een klont boter (of een scheutje olie) hebt laten schuimen.
Snijd de komkommer in reepjes en ga verder met de harissayoghurt. Meng hiervoor de knoflook, harissa, yoghurt, citroensap en zout in een kommetje. Zet even opzij.
Verdeel de paratha’s over borden en bestrijk met ze met een flinke lik harissayoghurt. Daar bovenop mogen de reepjes komkommer. Verdeel daar de eitjes op en maak af met takjes dille, wat extra harissayoghurt, een kneepje citroensap en versgemalen peper.
Serveer de parathawrap direct, zodat ‘ie nog lekker warm en krokant is.
Meer recepten voor de lunch:
- Culy Homemade: broodje kipkerrie met geblakerde bosui en koriander
- Culy Homemade: Tunacado (een knapperig broodje tonijn met avocado)
- Culy Kids: makkelijke quesadillas maken met spinazie, bosui en serranoham