Snelle kaneelbroodjes met sinaasappel (gemaakt met een blikje croissantdeeg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F03%2F5_snelle_kaneelbroodjes_Pasen.jpg)
Deze snelle kaneelbroodjes met sinaasappel stelen de show bij het Paasontbijt. Je maakt ze easy en supersnel met kant-en-klaar croissantdeeg, bruine suiker, kaneel en sinaasappelrasp. Mmm…!
Ingrediënten
Voor 12 kaneelbroodjes:- 2 blikjes croissantdeeg (voor 6 croissants)
- 80 gram bruine suiker
- 80 gram kristalsuiker
- 1,5 eetlepel kaneel
- Rasp van 2 sinaasappels
- Snuf zout
- Wat boter, om de vorm mee in te vetten
Verder nog nodig:
- Een muffinvorm
Wat je al niet kan met een blikje kant-en-klaar croissantdeeg: we schreven er al eerder over. Dit is weer zo’n topper: snelle kaneelbroodjes maken.
We dromen nog altijd van de morning buns van Tartine Bakery in San Francisco. Maar zelf croissantdeeg maken? Ga er maar aan staan. Zeker voor het paasontbijt of de paasbrunch hebben wij daar he-le-maal geen tijd (of geduld!) voor. Dus the next best thing? Juist: dat blikje croissantdeeg. Hallo oude vriend!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F03%2F3_snelle_kaneelbroodjes_Pasen.jpg)
Zo maak je deze snelle kaneelbroodjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffinvorm klaar en vet ‘m in met boter.
- Meng in een kom de suiker met de sinaasappelrasp, een snuf zout en de kaneel.
- Maak één verpakking kant-en-klaar croissantdeeg open en leg de lap uit op een schoon werkblad. Knijp de snijrandjes dicht met je vingers. Dat hoeft niet heel nauwkeurig, gewoon zodat de ergste kieren en gaten dicht zitten (dan kan de suiker niet ontsnappen).
- Verdeel de helft van het suikermengsel over het deeg en druk een beetje aan met je vingers. Maak dan de andere verpakking open en leg de tweede lap croissantdeeg op de eerste. Knijp ook hier de snijrandjes dicht en verdeel de rest van de kaneelsuiker eroverheen.
- Rol het deeg voorzichtig op vanaf de breedste kant. Snijd het in 12 porties, oftewel: 12 snelle kaneelbroodjes! Stop die in de ingevette muffinvorm.
- Zet de snelle kaneelbroodjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gerezen zijn. Houd ze in de gaten: door de suiker kunnen ze snel verbranden. Haal ze meteen uit de vorm, laat ze even afkoelen en verslind ze.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F03%2F2_snelle_kaneelbroodjes_Pasen.jpg)
Meer broodjes bakken:
- Culy’s ultieme breakfast bun mét een hack voor zelfgemaakte croissantbroodjes
- Cinnamon chipotle rolls uit ‘Broodjes van Sam & Joris’
- Kaasbroodjes maken: nostalgisch en net zo lekker als van de warme bakker!