Culy Homemade: snelle enchiladas met kip in tomatensaus
Deze enchiladas zijn zó lekker dat je ze tot de laatste kruimel opeet. Het geheim zit ‘m in de vulling van gegrilde kip en een goddelijke tomatensaus met koriander, chipotle en komijn.
Een halve gegrilde kip kun je kant-en-klaar kopen bij de slager, poelier of in de grotere supermarkt. Grijp je mis? Bak dan een paar kippendijen gaar en snijd ze in reepjes of stukjes.
Hoeveel tortilla’s je precies nodig hebt, hangt af van de grootte van je ovenschaal. Wij konden er zes in kwijt en hebben nog een paar extra enchilada’s in een aparte ovenschaal gestopt.
Zo maak je deze snelle enchiladas
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Hak 1 ui fijn en maal ‘m nog eens samen met het bosje koriander en twee tenen knoflook in een keukenmachine. Bewaar een paar blaadjes koriander voor de garnering.
Bak het uimengsel in een koekenpan met een beetje olie op laag vuur tot ‘ie zacht is, ongeveer tien minuten. Doe er dan de komijn, de gemalen koriander een flinke lepel chipotlesaus en de blikken gehakte tomaten bij. Laat tien minuten indikken tot een mooie saus.
Snijd de andere ui in dunne halve ringetjes. Meng ze in een grote kom met de geplukte kip en de zure room. Doe hier ook een flinke hoeveelheid van de geraspte kaas doorheen, maar houd ongeveer een derde achter om straks over de enchiladas te strooien.
Zet een ingevette ovenschaal klaar. Doe daarin een laagje van de tomatensaus. Haal vervolgens elke tortilla aan beide kanten door de rest van de saus en leg op een bord. Doe er wat van de kip op, in het midden van de tortilla en rol op.
Leg alle tortilla’s opgerold naast elkaar in de ovenschaal. Bedek ze met de rest van de saus en de geraspte kaas.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.