Culy Kids: yoghurtijsjes met kersen (verslavend lekker!)
Frozen yoghurt maken is misschien wel het allermakkelijkste dat er is. Dit yoghurtijs met kersen op een stokkie is een heerlijke snack voor kinderen en makkelijk te maken.
Wie maakte vroeger geen ijsjes van die bekende fruitkwarkjes door er een stokje in te steken en in de vriezer te zetten? Wij in ieder geval wel! Een veel smaakvollere variant maak je supereenvoudig zelf en bevat ook nog eens een stuk minder suiker.
Je hebt hiervoor wel een paar ijsvormpjes nodig, maar geloof ons: als je dit yoghurtijs hebt geproefd maak je ze iedere week weer opnieuw. Voor dit recept gebruiken we kersen, maar je kunt ieder fruit dat op dat moment in het seizoen is gebruiken. Zo werkt abrikoos net zo goed en is ananas een heerlijke toevoeging.
Verse kersen kopen? Hier moet je volgens Crisp op letten voor de lekkerste kersen
Bereidingswijze yoghurtijs met kersen
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was en ontpit de kersen. Verdeel in een ovenschaal en mix met twee theelepels ahornsiroop.
- Zet 25 minuten in de oven of tot alles zacht is en makkelijk te prakken.
- Prak alles tot een gladde massa en laat volledig afkoelen.
- Mix ondertussen de overige ahornsiroop met de yoghurt.
- Verdeel de geprakte kersen en de yoghurt om en om over de ijsvormpjes.
- Zet voor tenminste 3 uur in de vriezer, maar doe het liever een hele nacht.
- Om de ijsvormen gemakkelijk te verwijderen, houd je ze een paar seconden onder de hete kraan. Hierdoor zullen de ijsjes makkelijker loslaten en in hun geheel uit de vorm komen.
Meer Culy Kids-recepten:
- Culy Kids: flensjestaart in alle kleuren van de regenboog (+ een handig basisrecept!)
- Culy Kids: brigadeiro (makkelijke chocoladetruffels met hagelslag van maar 3 ingrediënten)
- Culy Kids: aardbeienmelk maken (een gezondere milkshake!)