Snelle chips uit de magnetron
Een heerlijk én simpel receptje ingestuurd door een Culy-lezer Tingting: chips uit de magnetron.
Schil de aardappel en snijd deze in dunne, gelijke stukken. Je kan ook een mandoline gebruiken. Droog de aardappelschijfjes heel goed met keukenpapier. Bestrijk ze met een dun laagje olijfolie, en doe er eventueel zout, peper, of andere smaakmakers op. Knip een stuk bakpapier dat precies in je magnetron past, leg deze op een bakplaat en leg de aardappelschijfjes erop – niet te dichtbij elkaar.
Doe de plaat in de magnetron. LET OP: De aardappelchips hebben geen vaste tijd om echt ”chips” te worden. Je zal dus af en toe even moeten kijken hoe het met de chips gaat. Soms garen ze ook niet gelijkertijd, maar dat is geen groot probleem. Ze zijn klaar als ze volledig krokant zijn (dus niet zacht en zompig). Als het chipje bruin is maakt het niet uit, dat is vocht wat nog in het schijfje zit.