Supersimpele smeuïge chocoladetaart van Rutger
Rutger van den Broek kennen we allemaal van zijn fantastische deelname aan het programma Heel Holland Bakt. Nu heeft hij ondertussen al meerdere kookboeken geschreven én bakt hij verder op zijn bakblog RutgerBakt.nl. Wij mogen één van zijn heerlijke recepten delen: een smeuïge chocoladetaart. Lekker als nagerecht na een uitgebreid diner, maar ook héél goed bij een kop koffie.
How we love chocolate pie. Deze chocoladetaart is super simpel om te maken en een echt succesnummer onder de chocoladeliefhebbers. Wil je het nog simpeler? Deze Zweedse chocoladetaart maken kost je maar vijf minuten tijd en het bakken duurt maar 15 minuten. Altijd baas boven baas.
Chocoladetaart maken
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.
Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom en smelt deze au-bain-marie. Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed. Spatel als laatste de bloem door het beslag.
Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten. De taart zal nog niet helemaal gaar lijken, maak je geen zorgen. Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, waardoor vooral het midden lekker smeuïg wordt.
Serveer de chocoladetaart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi hem voor het serveren licht met cacaopoeder. Deze smeuïge chocoladetaart smaakt super lekker met een bolletje vanille-ijs en verse frambozen.
Meer chocolade-recepten die je wil proeven:
- Makkelijke taart met chocolade en bitterkoekjes
- No-bake chocolademousse taart
- Chocoladetaart met crème fraîche frosting