Slowcooker pulled chicken wraps met coleslaw
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F08%2FSlowcooker-pulled-chicken-wraps-met-coleslaw3.jpg)
Pulled pork kennen we allemaal wel, maar pulled chicken is zeker niet minder lekker. Dit recept is super easy, maak je in de slowcooker of oven en is onweerstaanbaar lekker met een frisse coleslaw.
Ingrediënten
Voor 4-6 wraps:Voor de kip:
- 6 kippendijfilets
- 300-320 milliliter barbecuesaus (gekocht of zelf gemaakt)
- Paar druppels Worcestershiresaus
- Paar druppels Tabasco
- 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel oregano
- Optioneel: 1 chipotle peper
- 2 kleine of 1 grote ui, in ringen
- 2 tenen knoflook, geplet
- 50 milliliter water
Voor de rest:
- 150 gram gesneden spitskool of witte kool
- 100 gram gesneden rode kool
- 50 gram winterwortel julienne gesneden
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt of zure room
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 6 middelgrote tortilla’s
- Ter garnering: limoenpartjes en hot sauce
In dit recept gaan we uit van de slowcooker, maar je kunt het gerecht dus ook in de oven maken. Vervang hiervoor de slowcookerpan voor een ovenbestendige braadpan. Braad de kip van tevoren aan en voeg de saus en de smaakmakers toe. Zet de pan twee uur in een oven op 140 graden.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F08%2FSlowcooker-pulled-chicken-wraps-met-coleslaw4.jpg)
Slowcooker pulled chicken wraps
- Meng alle ingrediënten voor de kip, behalve de kip zelf, in de pan van de slowcooker. Leg hierin de kip en wentel door de saus. Kruid met peper en zout, doe de deksel op de pan en zet op de hoogste stand aan gedurende twee tot vier uur. Het verschilt per slowcooker hoe snel je kip gaart, blijf dus ondertussen checken.
- Maak vlak voordat de kip klaar is de coleslaw. Meng hiervoor de yoghurt of zure room met de mayonaise, de peterselie, het sjalotje en het citroensap. Voeg de rodekool en spitskool toe, samen met de wortel. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pulled chicken door een zeef. Bewaar de saus in een bakje en trek de kip met twee vorken uit elkaar. Voeg eventueel wat extra saus toe.
- Rooster de tortilla’s vlak voor het serveren op open vuur (maximaal 10 seconden per kant) en serveer hierin de pulled chicken met de coleslaw. Breng op smaak met limoensap en hot sauce.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F08%2FSlowcooker-pulled-chicken-wraps-met-coleslaw2.jpg)
Meer recepten uit de slowcooker:
- Dit wil je: ossobuco met sinaasappelgremolata uit Masterclass: Slowcooker van Bas Robben
- Lekker vega: gedroogde bonen koken in de slowcooker
- Een recept om er keer op keer bij te pakken: supermakkelijk suddervlees uit de slowcooker