Culy Basics: sliptong met simpele citroen-kappertjessaus
Ze zeggen dat vis moet zwemmen. Het liefst drie keer: in het water, in de boter én in de wijn. De wijn laten we bij deze sliptong achterwege, maar de boter is goed vertegenwoordigd. Beloofd.
Niets zo lekker als een gebakken sliptongetje in de boter. Soms hoeft koken niet moeilijk te zijn om de beste smaken naar boven te halen. Voor dit recept gebruiken we zoveel mogelijk pure smaken.
De kappertjessaus met citroen dient als frisse tegenhanger voor de romige smaak van de boter en de vis. Strooi voor wat extra frisheid vlak voor het serveren nog wat extra fijngehakte peterselie over de vis zodat je zowel gebakken als rauwe kruiden hebt.
Bereidingswijze sliptong met kappertjessaus
- Maak de sliptong schoon (of vraag je visboer het te doen).
- Dep de sliptong droog en bestrooi met peper en zout. Meng ook wat zout door de bloem heen.
- Zet een ruime koekenpan op het vuur en verwarm op middelmatig vuur met een laagje zonnebloemolie.
- Haal de vis door de bloem heen en leg voorzichtig in de hete pan.
- Bak de sliptong op middelmatig tot hoog vuur goudbruin aan beide kanten in circa 3 minuten per kant.
- Voeg tijdens de laatste minuut de roomboter toe en draai het vuur uit. Bedruip de vis met de gesmolten roomboter.
- Haal de sliptong uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
- Voeg in de hete pan de kappertjes, peterselie, bieslook en het citroensap toe. Roer goed door elkaar heen zodat de smaken elkaar opnemen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de saus over de sliptong en serveer warm.
Meer visrecepten:
- Culy Homemade: eenvoudig vispannetje met zalm, venkel en witte wijn
- Culy Homemade: sushi met haring, een waanzinnig lekker haringrecept
- Culy Homemade: broodje makreel met frisse dillesaus