Sinaasappel semifreddo van ZTRDG
Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: sinaasappel semifreddo met maanzaad en granaatappel. Perfect voor Kerstmis!
Semifreddo betekent letterlijk half bevroren en is een typisch Italiaans ijsdessert, waar je geen ijsmachine voor nodig hebt. Eigenlijk een soort bevroren mousse.
Je kunt deze ‘semifreddo’ ook in een cakevorm maken die je dan in plakken snijdt, of in feestelijke glazen in de vriezer laten bevriezen. Dan hoef je ze niet te storten, maar kun je ze zo uit de vriezer garneren met een laagje sinaasappelsiroop en granaatappelpitten en direct serveren.
Het recept
Rasp de schil van 2 sinaasappels en pers ze alle 4 uit. Laat het sap met 50 gram suiker inkoken tot siroop en afkoelen.
Splits de eieren in dooiers en eiwitten en klop de dooiers in een kom met 50 gram suiker met een mixer boven een pan met kokend water luchtig en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de overige 100 gram suiker tot yoghurtdikte. Klop het eiwit met een snuf zout stijf. Meng 1/3 van de sinaasappelsiroop en -rasp en het maanzaad door het dooiermengsel.
Schep de slagroom en vervolgens het eiwit erdoor en schep het mengsel in de vormpjes, of een cakevorm. Laat een nacht in de vriezer bevriezen.
Stort de semifreddo’s en giet er wat sinaasappelsiroop omheen. Bestrooi met granaatappelpitten en extra maanzaad.
Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd.