Culy Homemade: de makkelijkste tomatensalade die er is met avocado en rode ui
We kunnen erg genieten van exotische ingrediënten, maar soms gaat er ook niks boven een simpel gerecht zonder poespas. Deze simpele tomatensalade met avocado en rode ui is er zo één. Hierin draait het om maar een paar ingrediënten van goede kwaliteit. En natuurlijk mag je er altijd een beetje extra liefde aan toevoegen.
Zorg dus dat je goede ingrediënten in huis haalt: mooie rijpe avocado’s (het liefst van Hass als je die kunt krijgen) en blozende, sappige tomaten. Als je dat voor elkaar krijgt, smaakt dit gerecht als de zomer op je bord.
Het recept voor deze simpele tomatensalade vonden we in het boekje The Frankies Spuntino Kitchen Companion & Cooking Manual dat we nog in de kast hadden staan. Dit kookboek uit 2010 draait helemaal om Amerikaans-Italiaans comfort food.
Van vijgen tot perzik: zo maak je salade caprese met een twist
Simpele tomatensalade met avocado
- Verwijder de kern van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom en meng ze met de fijngesnipperde rode ui, olijfolie, rode wijnazijn en wat peper en zout. Verdeel de tomatensalade over twee bordjes.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Leg ze bovenop de tomatensalade op de borden.
- Besprenkel met nog wat zout en druppel wat olijfolie over de avocado. Maak de tomatensalade af met wat versgemalen zwarte peper en eet meteen op.
Meer salades met tomaat:
- Culy Homemade: Italiaanse smashed komkommersalade met pistache, tomaat en mozzarella
- Culy Homemade: de allersnelste salade met Burrata, perzik en tomaat
- Culy Homemade: vitello tonnatosalade met tomaatjes en pijnboompitten