Culy Homemade: simpele kipspiesjes van de bbq met tamarinde en citroen
Nog op zoek naar een lekkere manier om je kipspiesjes (voor de bbq) te marineren? Wij bedachten een marinade met tamarinde en yoghurt. Perfect om deze simpele kipspiesjes mee te maken.
De stukjes citroen eet je niet op, maar die geven wel een lekkere frisheid aan de kipspiesjes.
Simpele kipspiesjes van de bbq
Leg de satéprikkers een tijdje van tevoren in een bakje water; dit voorkomt dat ze vlamvatten op de barbecue.
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de stukjes kip toe. Laat 30 minuten tot een uur marineren.
Snijd een stuk of 3 lente-uien in stukken van ongeveer 5 cm lang. Snijd de rest van de lente-uien in dunne ringetjes.
Steek de barbecue alvast aan.
Rijg de stukjes kip aan de spiesjes en wissel ze af met de stukjes bosui en citroen. Leg de kipspiesjes op de hete bbq en laat ze aan beide kanten grillen tot ze goudbruin en gaar zijn. Dat duurt maar een paar minuten.
Serveer de spiesjes op een schaal en bestrooi vlak voor het opdienen met de ringetjes lente-ui.
Meer kipspiesjes:
- Culy Homemade: kipspiesjes met citroengras van de barbecue
- Culy Homemade: Indiase kipspiesjes met spicy pindasaus
- Kipspiesen met pittige pindasaus van Donna Hay