Simpele hazelnoottaart
Dit makkelijke recept voor hazelnoottaart komt van de baksters van Goddelijkehuisvrouw.nl. Simpel en een heerlijke treat voor bij de koffie.
“Een supersimpel, smeuïg klein taartje dat je maakt met eenvoudige ingrediënten. Je hebt gemalen hazelnoten nodig, dus het is wel handig als je een staafmixer met een hakmolentje of ander hakapparaat hebt. Zelf kun je de hazelnoten nooit zo fijn snijden. Dit is een heerlijk taartje met een lekkere bite door de noten. Je kunt er kleine stukjes van snijden en hij blijft makkelijk een paar dagen goed.”
Zo maak je de hazelnoottaart
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt in een steelpannetje de boter en laat even afkoelen.
Rooster de hazelnoten en maal ze fijn. Doe de gemalen hazelnoten in een ruime kom en zeef de bloem en een theelepel bakpoeder erboven. Roer om met een houten lepel en voeg dan de suiker toe. Daarna voeg je de natte ingrediënten toe: de eieren, de room en de gesmolten boter. Blijf roeren tot het geheel een mooie samenhang krijgt.
Dan giet je het deegmengsel in de springvorm. Zet de taart dan 35 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goed gerezen is en een mooie gouden kleur heeft. Haal hem uit de oven, laat even afkoelen, verwijder de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen. Je kunt de bovenkant bestrooien met poedersuiker.
Culy Homemade: herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)